Trump diep door het stof om "grab them by the pussy"
Buitenland

Trump diep door het stof om "grab them by the pussy".

Het is Donald Trump voor het eerst sinds de start van zijn campagne gelukt: sorry zeggen. De presidentskandidaat had geen keus, nadat hij diep door het stof ging toen een filmpje uit 2005 opdook waarin hij zich extreem seksistisch uitliet over vrouwen. 

In het filmpje is Trump te horen terwijl hij in een bus over een vrouw praat die hij buiten de bus ziet lopen. "Ik neem maar alvast een tic tac, voor het geval dat ik haar ga zoenen." Hij vervolgt: "Als je daarmee begint, laten ze het gewoon toe. Je kan alles doen." De hele wereld valt vooral over de volgende zin: "Grab them by the pussy". 

De video is gepubliceerd door de Washington Post. Trump is op dat moment met Billy Bush, die toen een celebrity-programma presenteerde. In het filmpje komen ze net aan op de set van de soapserie Days of our Lives. 

De Republikein heeft zijn excuses aangeboden. "Ik heb nooit gezegd dat ik perfect ben of me anders voordoe dan ik ben. Ik heb dingen gezegd en gedaan waar ik spijt van heb, en wat ik heb gezegd in een oud filmpje is daar onderdeel van. Iedereen die me kent weet dat deze woorden niet per se weergeven wie ik ben." Ook grijpt hij deze kans aan om ook Clinton ergens van te beschuldigen. 

Volgens correspondent Wouter Zwart gaat dit nog grote gevolgen hebben voor de presidentskandidaat. Hij noemt het "echt heel heftig nieuws". "Trump is met meer weggekomen, maar ik denk dat hij nu, dat is toch wel de algemene conclusie van heel veel mensen, ook van zijn eigen partij, dat hij nu echt te ver is gegaan. Dit gaat echt heel groot worden", zegt hij tegen de NOS

Alle artikelen geladen. Overzicht →