Trump: fuck het klimaat
Buitenland

Trump: fuck het klimaat.

Donald Trump heeft de klimaatmaatregelen van zijn voorganger Obama ongedaan gemaakt. Wat Trump betreft mag de grootste economie ter wereld de planeet weer ongegeneerd naar de tyfus stoken.

"Mijn regering maakt een einde aan de oorlog tegen kolen," sprak Trump volgens BBC News. "Met het presidentiƫle decreet van vandaag neem ik historische stappen om de restricties op Amerikaanse energie op te heffen, overheidsbemoeienis terug te draaien en banenkillende reguleringen te annuleren."

Trump haalt onder andere een streep door reguleringen die de CO2-uitstoot moeten beperken. Ook het moratorium op nieuwe concessies voor kolenwinning op federaal terrein verdwijnt in de stookoven. Zelfs het land voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering vind Trump niet nodig.

Trump heeft in het verleden gezegd dat klimaatverandering een hoax is die is verzonnen door de Chinezen. Later kwam hij deels op die uitspraak terug, maar hij heeft wel een ontkenner van klimaatverandering benoemd als hoofd van het Federale milieu-agentschap.

Alle artikelen geladen. Overzicht →