Trump: 'Iedereen zweert samen tegen me'
Buitenland

Trump: 'Iedereen zweert samen tegen me'.

Lester Holt, die het eerste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton leidde, was "bevooroordeeld" ten faveure van de laatste, beweert de eerste. Ook internetgigant Google zou bezig zijn met een "complot" tegen de rechtse kuifeend, die verder suggereerde dat Clinton de "soevereiniteit van de VS wil strippen".  

Trump deed zijn uitlatingen tijdens een interview met zender Fox News, schrijft The Guardian. Daarin beweerde hij dat hij gedurende het debat "veel harder was aangepakt" dan zijn rivale. Holt had Trump onder meer aan de tand gevoeld over zijn initiële twijfels over het geboorteland van president Barack Obama, waardoor de POTUS in spe in een lichtelijk racistisch daglicht zou zijn gezet. 

De samenzwering tussen Hillary's campagneteam en Google bestond eruit dat de zoekmachine slecht nieuws over de Democratische kandidate online had weggemoffeld, zo weet Trump. Hij lijkt zich te hebben gebaseerd op een Russische nieuwssite.

Clinton is in Trumps ogen bovendien een "globalist" die de VS als onafhankelijke staat om zeep wil helpen. Daarmee dient ze "speciale belangen", denkt Trump. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →