Trump: 'Je kan Hillary ook neerschieten'
Buitenland

Trump: 'Je kan Hillary ook neerschieten'.

Als Hillary Clinton rechters van de Hoge Raad moet gaan benoemen, kunnen de Amerikanen daar niets aan doen. Maar wellicht dat wapens nog een uitkomst bieden, meent de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump: "Alhoewel, de mensen van het tweede amendement, misschien is er wel iets."

Het tweede amendement in de Amerikaanse grondwet geeft Amerikanen het recht een wapen bij zich te dragen. Robby Mook, de campagnemanager van Democraat Hillary Clinton, zegt dat dit een gevaarlijke uitspraak is van his Trumpness. "Iemand die de president van de Verenigde Staten wil worden zou dit soort geweld niet moeten voorstellen", schrijft Amerikaanse nieuwszender CNN

Volgens Jason Miller, adviseur van Trump, wilde Trump met zijn uitspraak niet oproepen tot geweld. Miller zegt dat Trump zinspeelde op de "eendracht" van de kiezers. "De mensen van het tweede amendement hebben een geweldige spirit en zijn enorm verenigd, waardoor ze veel politieke macht hebben. En dit jaar zullen ze in recordaantallen gaan stemmen, en dat zal niet op Hillary Clinton zijn, maar op Donald Trump."

Alle artikelen geladen. Overzicht →