Trump heeft oplossing voor schietdrama's VS
Buitenland

Trump heeft oplossing voor schietdrama's VS.

Donald Trump - volgens sommige historici de slechtste Amerikaanse president ooit - heeft weer eens een geniaal plan bedacht om een hardnekkig binnenlands probleem de nek om te draaien.

Het was vorige week namelijk wederom raak in Amerika: een schietdrama op een doodgewone school, ditmaal op de Amerikaanse Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland (Florida). Een oud-leerling opende het vuur op de scholieren met zeventien doden en tientallen gewonden als gevolg.

Sindsdien is er - zoals dat vaker gaat na dodelijke schietpartijen - een emotionele discussie op gang in de Verenigde Staten over het gebruik van vuurwapens. Maar, gelukkig is daar dan altijd de hoogste politieke leider die orde in de chaos kan brengen.

Trump heeft namelijk DE oplossing om dit soort 'incidenten' voortaan uit te bannen. Is het een strengere wapenvergunning? Misschien zelfs vuurwapens helemaal afschaffen? Nee, volgens The Donald moeten leraren voortaan standaard een vuurwapen bij zich gaan dragen. Een leraar zou dan zo'n aanval heel snel kunnen beëindigen. Briljant plan!

Gelukkig heeft de president nog wel enige realiteitszin en beseft hij zich dat dit plan niet zomaar ingevoerd kan worden: "We gaan er heel goed naar kijken. Veel mensen zullen ertegen zijn en ik denk dat ook veel mensen het een goed idee zullen vinden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →