Trump: 'Ik ben dol op waterboarding'
Buitenland

Trump: 'Ik ben dol op waterboarding'.

Met het lichtelijk folteren van jihadistische terroristen is weinig mis, zo meent Donald Trump. De Amerikaanse presidentskandidaat (Republikeinen) verklaarde vandaag zelfs "dol op waterboarden" te zijn. 

Zo'n marteling is volgens hem echter "niet ferm genoeg", zo bericht de BBC. Trump deed zijn uitspraken tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Ohio, een etmaal na de aanval door zelfmoordterroristen op Atatürk Airport in de Turkse stad Istanboel. De aanslag kostte aan 41 mensen het leven en is mogelijk het werk van terreurgroep IS (Islamitische Staat). 

"Je moet vuur met vuur bestrijden", aldus Trump. "We moeten wreed en gewelddadig zijn want we hebben te maken met gewelddadige personen." In de VS werd waterboarding verboden in 2006. De Amerikaanse president Barack Obama omschrijft het hulpmiddel bij ondervragingen als een vorm van marteling. 

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton zei in het licht van de terreur in Turkije dat de Verenigde Staten zich niet kunnen terugtrekken. "We moeten de coöperatie met onze bondgenoten in het Midden-Oosten en Europa verdiepen om deze dreiging te lijf te gaan", aldus Clinton. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →