Trump misbruikte geld eigen liefdadigheidsinstelling
Buitenland

Trump misbruikte geld eigen liefdadigheidsinstelling.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump gebruikte een kwart miljoen dollar van zijn eigen liefdadigheidsinstelling om rechtszaken af te handelen waarin zijn bedrijven verwikkeld waren.

Dat blijkt uit onderzoek van The Washington Post. In totaal werd 258.000 dollar van het goede doel van Trump gebruikt voor de rechtszaken. Hiermee heeft hij mogelijk een wet overtreden die het eigenaren van bedrijven verbiedt liefdadigheidsgeld te gebruiken voor zichzelf of voor hun bedrijven. 

In een zaak uit 2007 moest de Mar-a-Lago Club van Trump 120.000 dollar boete betalen aan de stad Palm Beach in Florida vanwege een conflict over de lengte van een vlaggenstok. De ruzie werd beslecht toen de stad besloot de boetes kwijt te schelden als Trump een donatie van 100.000 dollar zou maken aan een goed doel voor veteranen. Dit bedrag werd betaald door de Donald J. Trump Foundation. 

Het geld van Trumps goede doel wordt bijna volledig opgehoest door anderen. Hij kocht er ook een zelfportret van tijdens een benefietavond. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →