Trump: NAVO is top, dankzij mij
Buitenland

Trump: NAVO is top, dankzij mij.

De NAVO is volgens de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump toch geen overbodige organisatie. Als hij eenmaal president is kan de club hem mooi helpen in de strijd tegen terreurorkest Islamitische Staat (IS). 

Eerder stelde Trump dat de tijd van de NAVO misschien wel voorbij is. Vandaag kwam Trump hier in een toespraak op terug. Hij orakelde hoe alle problemen sinds de Hoekse en Kabeljauwse twisten de schuld zijn van president Barack Obama en Hillary Clinton. Trump belooft als president echter het tij te zullen keren voor Amerika, aldus The Hill

"We zullen nauw samen werken met de NAVO tijdens deze missie. Ik heb eerder gezegd dat de NAVO overbodig is geworden omdat ze erin heeft gefaald terrorisme adequaat te bestrijden, sinds mijn opmerkingen is haar beleid aangepast en is er een nieuwe afdeling voor terrorismebestrijding."

Trump stond nogmaals achter zijn uitspraak dat hij fel tegen het starten van de oorlog in Irak was. Als bewijs verwees hij naar een interview dat hij een jaar na de invasie gaf. Hierin was The Donald erg kritisch over de invasie. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →