Trump: 'Rusland, hack Hill ajb'
Buitenland

Trump: 'Rusland, hack Hill ajb'.

Tijdens een persconferentie in Miami sprak Donald Trump vandaag zijn hoop uit dat Rusland het account van zijn rivale Hillary Clinton zou hacken en de "verdwenen" e-mails zou openbaren.

"Rusland, als je luistert, ik hoop dat je in staat bent om de 30.000 ontbrekende e-mails te vinden", zei Trump volgens The Washington Post. "Ik denk dat je enorm wordt beloond door onze pers." Verder omschreef hij zijn rivale als incapabel om geclassificeerde informatie te ontvangen, meldde hij dat een van Clintons topadviseurs getrouwd is met een malafide perverseling en noemde hij de Democratische Partij "een schande".

'Gehackte mail is geen toeval'

Naast het uitstorten van verbale diarree besteedde Trump ook enige tijd aan zelfverdediging. Volgens Clintons campagneleider Robby Mook was het geen toeval dat Russische hackers gevoelige e-mailberichten vrijgaven aan de vooravond van de Democratische conventie. Daarin werd kritiek op Bernie Sanders geuit en plannen om hem zwart te maken. Trump vindt de beschuldigingen belachelijk en vergezocht. "Eerlijk waar, ik zou willen dat ik die macht had. Maar Rusland heeft geen respect voor ons land", aldus de Republikeinse presidentskandidaat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →