Trump stuurt BuZa-minister Tillerson de laan uit
Buitenland

Trump stuurt BuZa-minister Tillerson de laan uit.

POTUS (President Of The United States) Donald Trump heeft weer eens een presidentiële daad verricht: hij heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ontslagen.

Via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter maakte The Donald zijn besluit bekend. Het ontslag zou volgens bronnen van The Washington Post al maanden in de lucht hangen. Niet omdat Tillerson in het verleden Trump een moron had genoemd, maar vanwege aankomende gesprekken met Noord-Korea en het sluiten van een aantal belangrijke internationale handelsverdragen.

Mike Pompeo gaat vervangen

Een vervanger heeft Trump overigens ook al gevonden: Mike Pompeo, de baas van de CIA. Niet onhandig, het hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst als BuZa-minster. Kan hij mooi alle geheimen die de CIA middels spionage heeft verworven inzetten in onderhandelingen met buitenlandse regeringen.

Nieuwe CIA-baas wordt vrouw

Overigens is het vandaag ook een historische dag, de huidige vice-voorzitter van de CIA gaat de post als hoogste baas van de inlichtingendienst van Pompeo overnemen. En dat betreft iemand van het vrouwelijke geslacht. Gina Haspel is de naam, zij wordt het eerste niet-mannelijke hoofd van de CIA.

Alle artikelen geladen. Overzicht →