Trump: Transgenders afgekapt, Canada opent grenzen
Buitenland

Trump: Transgenders afgekapt, Canada opent grenzen.

De Amerikaanse president Trump wil de stappen die Obama heeft gezet om discriminatie tegen transgenders op scholen te verminderen, ongedaan maken. De regel dat transgenders zelf mogen bepalen welk toilet ze gebruiken, zal nu worden ingetrokken. De Canadese premier Trudeau reageert op een ander besluit dat Trump heeft genomen. Veel migranten blijven de grens met de VS oversteken, en Canada zal ze blijven opvangen. Wel worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Trump geeft aan dat de transgender-'toiletrechten' geen zaak zijn voor de federale overheid, maar voor de statenregering, schrijft the NY Times. De regering-Obama bevestigde dat transgenderstudenten onder seksdiscrimatiemaatregelen vielen in de federale financiering, maar Witte Huis-perschef Sean Spicer meldt dat de Raad Justitie en Onderwijs de pro-transgenderwet nu aan het herzien zijn.

Canada komt op voor rechten van vluchtelingen

De menslievende Trudeau twitterde vandaag dat de grote kracht van Canada juist in de diversiteit ligt, zag het AD. "Op internationale #MotherLanguageDay vieren we de vele verschillende talen die gesproken worden in ons grote land". De oppositie in Canada vreest echter voor chaos als het land migranten blijft opnemen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →