Trump veegt vloer aan met Duitsland op NAVO-top 

11 juli 2018 - 12:31

Altijd fijn, als Donald Trump weer wat te zeggen heeft over onze Europese bondgenoten. Dit keer geeft hij zijn mening over Duitsland. Volgens de president van de U.S. of A. worden onze oosterburen "volledig door Rusland gecontroleerd. Het land is een gevangene van Rusland."

Waarom dan, vraagt u zich af? Trump vindt het onbestaanbaar dat Duitsland nauw samenwerkt met Rusland bij de aanleg van gaspijpleiding Nord Stream 2 en intussen wel wordt beschermd door VS.

"Bijna 70 procent van het gas in Duitsland zal zijn gecontroleerd door Rusland, aldus Trump. "Zeg het maar, is dat gepast? Wij beschermen Duitsland, en Frankrijk en al die landen. En dan maken die landen een pijplijndeal met Rusland waarvoor ze miljarden betalen."

Toegegeven, zit wat in. Maar ja, business is business weet u wel. Zou Trump toch moeten weten lijkt ons. De Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, ook aanwezig op de top, reageerde vrijwel direct: "We hebben zonder twijfel veel 'issues' met Rusland. Aan de andere kant, je moet de communicatielijnen tussen landen of allianties en tegenstanders openhouden.’’

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie