Trump-website: Moslimban? Welke moslimban?
Buitenland

Trump-website: Moslimban? Welke moslimban?.

Het was een van de meest omstreden voorstellen die Donald Trump deed: een totale ban op moslim-migratie naar de Verenigde Staten. Op zijn campagnewebsite is daar echter niets meer van terug te vinden. Het is een van de onderwerpen die rond verkiezingsdag stilletjes van zijn website zijn verwijderd.

Wie hoopt op Trumps website terug lezen wie de man ook al weer voor het Hooggerechtshof wil benoemen komt eveneens bedrogen uit, weet CNBC. De Trumpsters voorstel om de bips af te vegen met klimaatverdrag van Parijs is ook niet meer op de webstek te vinden. Verschillende Amerikaanse media hebben de Trump-campagne ge-e-maild met vragen over de aanpassingen op de website, vooralsnog zonder een antwoord te ontvangen.

De stiekeme wijzigingen lijken Trump al nieuwe vriendschappen op te leveren. De Saoedische prins en investeerder Al-Waleed bin Talal bedankte Trump voor het verwijderen van de aanstootgevende beleidsvoorstellen. Op CNBC vertelde de steenrijke Saudi dat hij de nieuwe president "very OK" vindt en dat hij hoopt op dikke economische groei. Eerder dit jaar beschuldigde Trump de "bezopen prins" er nog van Amerikaanse politici om te willen kopen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →