Trump wil anti-moslimplan uitbreiden
Buitenland

Trump wil anti-moslimplan uitbreiden.

Niemand minder dan The Don heeft in een persverklaring vandaag duidelijk gemaakt dat zijn anti-moslimplan groter is in omvang dan eerder gedacht. Zo wil de de Republikeinse presidentskandidaat de VS compleet afsluiten voor zowel moslims als landen die te maken hebben gehad met terrorisme.

"Ik denk dat dit plan geen stap terug is. Integendeel, dit kan gezien worden als een uitbreiding van het bestaande plan", aldus Trump. Zijn anti-moslimretoriek heeft hij een andere wending gegeven door nu te doelen op specifieke gebieden. Zo wil hij een reis –en immigratieban invoeren op niet enkel moslimlanden, maar ook gebieden die mogelijk terrorisme kunnen importeren. Hieronder vallen onder andere Frankrijk en Duitsland, meldt nieuwssite Politico. 

"Vanaf nu kijk ik naar grondgebied. Toen ik het woord 'moslim' gebruikte waren veel mensen boos. Prima, vanaf nu heb ik het enkel over gebieden in plaats van moslims. We zullen strenge standaarden handhaven. Mensen die niet kunnen bewijzen waar ze vandaan komen, mogen het land niet betreden. Als het aan mij ligt komt er ook een eind aan Syrische migratie."

Alle artikelen geladen. Overzicht →