Upd: Trump ontkent 'shitholes' te hebben gezegd 

12 januari 2018 - 15:55

Gisteren vond in de Oval Office van de Amerikaanse president Donald Trump een immigratiebeleid-overleg plaats tussen 'The Donald' en senatoren.

Ingewijden stellen dat Trump zijn boekje ver te buiten is gegaan tijdens de ontmoeting, door zich hardop af te vragen "waarom de Verenigde Staten zoveel mensen uit 'shithole'- landen moet binnenhalen?"

Met deze landen lijkt hij te doelen op landen als Haïti, El Salvador en verschillende Afrikaanse landen. Twee bronnen melden aan The Washington Post dat Trump eraan toevoegde meer op te hebben met volk uit pakweg Noorwegen, die hij graag in de Verenigde Staten zou verwelkomen.

Een woordvoerder van het Witte Huis snapt de commotie niet zo. "Bepaalde politici in Washington kiezen ervoor om voor het buitenland te vechten, maar president Trump zal altijd voor het Amerikaanse volk vechten."

Zanger John Legend heeft op Twitter verwoestend uitgehaald naar zowel Trump als de mensen die op hem gestemd hebben. Hij noemt beiden 'racisten'.

Update 12:00 uur: Een woordvoerder van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN noemt de uitlatingen van Trump "racistisch".

"Je kunt niet hele landen en continenten afdoen als 'shitholes', waarvan de totale bevolking niet blank is en daarom niet welkom."

Update 15.55 uur:

Trump ontkent vanzelfsprekend dat hij 'shitholes' zou hebben gezegd. Via Twitter geeft hij wel aan dat hij krachtige taal heeft uitgesproken, "maar dit was niet de gebruikte taal". Fake news dus!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie