Trump zegt sorry voor botte opmerkingen
Buitenland

Trump zegt sorry voor botte opmerkingen.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft spijt van opmerkingen waarmee hij "mogelijk mensen heeft gekwetst". De vastgoedmagnaat erkende gisteravond (lokale tijd) in de plaats Charlotte (North Carolina) soms de foute dingen te zeggen.

"Soms, in de hitte van het debat en wanneer je spreekt over allerlei kwesties, kies je niet de juiste woorden of zeg je iets fouts", hield Trump een groep toehoorders voor. "Dat heb ik ook gedaan en ik heb er spijt van. Vooral als het mensen mogelijk heeft gekwetst."

Trump deed de uitspraken tijdens zijn eerste speech sinds hij deze week flinke wijzigingen doorvoerde in de top van zijn campagneteam. De knieval is opvallend, omdat de Republikein bekendstaat om zijn uitgesproken stijl. Hij bood in het verleden zelden excuses aan, zelfs niet na kritiek vanuit zijn eigen partij.

Clinton

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton was niet onder de indruk van de spijtbetuiging. "Donald Trump is zijn campagne letterlijk begonnen door mensen te beledigen", sneerde ze in een reactie.

Volgens het campagneteam van Clinton zijn de excuses niets waard, tenzij Trump uitlegt van welke "aanstootgevende, pesterige en verdeeldheid zaaiende opmerkingen" hij precies spijt heeft. "En hij zou zijn toon helemaal moeten veranderen", klonk het in een verklaring.

Dat lijkt de vastgoedmagnaat vooralsnog niet van plan. Trump haalde donderdag uit naar Clinton, die hij opnieuw bestempelde als een leugenaar. "Ik ben soms te eerlijk, maar Clinton is mijn exacte tegenpool. Zij vertelt nooit de waarheid."

Alle artikelen geladen. Overzicht →