Tsjakka-man Emile Ratelband keert zich in geloof
Entertainment

Tsjakka-man Emile Ratelband keert zich in geloof.

Emile Ratelband, de man die door deuren heen dendert (soms mislukt dat jammerlijk), over hete kolen rent en mensen zo gek krijgt de hele dag 'tjakkaaaa' te schreeuwen als zelfbedacht oppep-middeltje heeft een nieuwe versie van zichzelf uitgevonden.

Emile resideert momenteel tien dagen in Thailand en is naar eigen zeggen compleet veranderd. Zo mag hij geen eten kopen, maar moet hij als een zwerver bedelen voor zijn dagelijkse voedsel. Een beetje zoals Peter Jan Rens, maar dan in Azië.

Ook heeft hij zijn weelderige haardos vaarwel gezegd, de positiviteitsgoeroe heeft zichzelf een Arie Boomsma-kapsel aangemeten: biljartbal-kaal.

Zijn inwijding in het boeddhisme is verzorgd door een lokale hoofdmonnik, dat heeft meerdere (financiële) voordelen voor Emile. Zo mag hij Europa nu gaan verblijden met een superspeciale meditatietechniek. 

"Het is een zeer energieke vorm van meditatie, dus dat past wel bij me. Een soort zelfhypnose in de vorm van een ademhalingstechniek”, vertelt hij aan het AD. "Mensen raken ervan in trance, vallen flauw en ik ben hier zelfs ooggetuige van spontane genezingen. Het is ongelooflijk wat ik hier meemaak."

Trouwens, in het verleden wist Emile wel raad met mensen bij wie het even niet meezit.

Alle artikelen geladen. Overzicht →