Tubbergen liegt keihard over komst AZC, omwonenden woedend

Tubbergen liegt keihard over komst AZC, omwonenden woedend 

14 juli 2023 - 14:51

Hoewel de gemeente Tubbergen (dat ligt diep verscholen in de bossen van het oosten van het land) lange tijd deed voorkomen alsof het niks wist van de komst van een AZC in hun gemeente, blijkt uit nieuwe documenten dat ze wél degelijk op de hoogte waren. Omwonenden van het azc in Albergen zijn logischerwijs woedend. Zij voelen zich andermaal voorgelogen door hun eigen gemeente.

De gemeente heeft lange tijd naar buiten toe gecommuniceerd dat zij totaal overvallen waren door de AZC-dwang van staatssecretaris Van den Burg (VVD). Maar wederom hebben onze collega's van de lokale omroep RTV Oost aangetoond dat dat totale bullshit is. Dat bij lokale omroepen een paar zeer bijdehante journalisten rondlopen blijkt wel weer want RTV Oost heeft de hand weten te leggen op ZEER GEHEIME correspondentie tussen topambtenaren van verschillende ministeries die vrees hadden dat de burgemeester van Tubbergen vorig jaar uit de school wilde klappen over het aanwijzen van het hotel in Albergen als asielzoekerscentrum.

Aha! Maar hoe kan je uit de school klappen als je van niks weet? Inderdaad. Burgemeester Wilmien Haverkamp was wel degelijk op de hoogte. Inmiddels is zij geen burgemeester meer, want ze is ernstig ziek. Het is ook zeer merkwaardig dat wethouder Ursula Bekhuis vorig jaar augustus tegen RTV Oost het volgende zei: 'Het kwam als een totale verrassing. We zijn overrompeld.' Nou, niks daarvan dus!

De gemeente liegt de eigen burgers al langer voor, die logischerwijs WOEDEND zijn. Vooral de omwonenden van het AZC die nu met de gebakken peren zitten. Eerder onthulde RTV Oost namelijk dat er documenten zijn waaruit blijkt dat de gemeente al vier maanden in gesprek was met het COA over het hotel. Die gesprekken startten in april vorig jaar, waarbij het college van Tubbergen "niet direct afwijzend" tegenover de plannen stond.

De gemeente zegt niet bekend te zijn met de interne communicatie van de topambtenaren en ze blijven erbij dat bij de gemeente voor 16 augustus vorig jaar niets bekend was over de verplichte komst van een AZC.

Zéér merkwaardig!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml