TUI geeft geen moer om natuur: lege vluchten tussen Schiphol en Eindhoven

TUI geeft geen moer om natuur: lege vluchten tussen Schiphol en Eindhoven 

08 september 2021 - 11:23

Tsja, we kunnen nog zoveel afspraken maken, Extinction Rebellion kan nog zoveel gebouwen bezetten en Greta Thunberg kan nog zoveel emotionele speeches geven, maar op deze manier schiet het natuurlijk totaal niet op met het redden van het klimaat. Reisorganisatie TUI laat tot eind oktober enkele keren per week LEGE vliegtuigen vliegen tussen Schiphol en Eindhoven.

Oftewel: alle milieuliefhebbers boos. De reden waarom de reisorganisatie dit doet? "TUI heeft geen basis op Eindhoven en laat daarom een leeg vliegtuig vanaf Schiphol komen om reizigers op te halen om door te reizen naar hun eindbestemming. Passagiers worden op de terugweg ook in Eindhoven afgezet, waarna het lege vliegtuig weer naar Schiphol gaat."

Gelukkig zijn er ook critici die wel om Moeder Aarde geven. De voorzitter van het Eindhovense Bewonersplatform Woensel-Noord Dick Veenstra bijvoorbeeld. Hij noemt dit "not done". "En ik denk dat daar veel draagvlak in de maatschappij voor is. Het is een beetje tegenstrijdig om zo'n korte vlucht te plannen terwijl we het aantal vluchten willen verminderen."

Oplossing? Heel eenvoudig: reizigers kunnen volgens Veenstra beter vanaf Schiphol vliegen en daar bijvoorbeeld met de trein of bus heengaan. Simpel!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml