Tuig bekogelt treinen met vuurwerk
Binnenland

Tuig bekogelt treinen met vuurwerk.

Goedemorgen! Allereerst natuurlijk aan u allemaal fijne feestdagen gewenst. Wij van PowNed hopen dat u een gezellige tijd met vrienden en familie heeft en onder de kerstboom eventjes niet hoeft te denken aan alle terroristische aanslagen, aan #MeToo, aan bezuinigingen en stijgende zorgverzekeringen, aan Mark Rutte, aan de niet-trouwende Gordon, enzovoorts.

Dan nu op naar het nieuws, want ook rond de kerstperiode zijn er blijkbaar idioten in de buitenwereld die de boel willen verzieken. Zo werden rijdende treinen gisteravond in Amsterdam bekogeld met zwaar vuurwerk. Bij één trein was het ook daadwerkelijk raak waarna de arme dienstdoende machinist zó geschrokken was dat hij niet verder kon.

ProRail noemt het tegenover de NOS "een volkomen idiote actie", die tot gevaarlijke situaties had kunnen leiden. "De machinist waakt over de veiligheid van de passagiers. Als hij zo schrikt dat hij een sein mist, kan dat ongelukken veroorzaken". ProRail gaat aangifte doen, laat een woordvoerder weten.

De politie heeft wel gezocht, maar kon de vuurwerkgooiers niet vinden. Ook in 's-Hertogenbosch zou een trein gisteravond door jongeren met vuurwerk bekogeld zijn. Dat gebeurde toen de trein stilstond op een station.

Alle artikelen geladen. Overzicht →