Tuig gebruikt kitten als voetbal
Buitenland

Tuig gebruikt kitten als voetbal.

Een groep vandalen heeft zaterdag in het Belgische Menen een kitten zwaar mishandeld door het diertje te gebruiken als voetbal. De kitten kreeg zoveel schoppen dat hij momenteel nog steeds voor zijn leven vecht. 

Een 12-jarig meisje vond het katje, weet HLN. Volgens haar moeder zag haar dochter in de verte jongeren schoppen op "iets". Toen ze dichterbij kwam liepen de jongens weg en lieten ze het zwaargewonde beestje achter. Het meisje heeft hem toen mee naar huis genomen. "Het neusje, mondje en nekje zaten onder het bloed, en het kon zijn oogjes amper open houden." 

De kitten is nu ondergebracht in het dierenasiel de Grensstreek. Lindsay Goeminne van het dierenasiel: "Het is nog afwachten of het diertje het haalt. Voorlopig heeft de dierenarts nog geen interne bloedingen opgemerkt, maar of het diertje breuken heeft, valt nu nog niet te zien. De zwellingen zijn nog te groot overal. We duimen."

De politie is op de hoogte gebracht, maar de kans is klein dat de daders gevonden worden. Omdat niemand iets heeft gezien of hun buren misschien niet in de problemen wil brengen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →