Tuig mishandelt politie, poging tot wurging agente 

10 maart 2018 - 15:00

Altijd gezellig, zo'n avondje stappen... Een groep van zes jongeren is afgelopen nacht in Amersfoort los gegaan tegenover de politie. Een van hen probeerde zelfs een agente te wurgen.

En dat allemaal om drie uur 's-nachts op de Nieuweweg in Amersfoort. De politie sprak een van de jongeren (een 20-jarige vrouw) aan omdat een winkelruit was vernield (dat mag namelijk niet zoals het beschaafde deel van Nederland wel gewoon weet). In plaats van netjes te antwoorden vonden de vrouw en de vijf anderen het nodig om de agenten aan te vallen.

"Drie agenten probeerden de groep op afstand te houden, een 21-jarige man probeerde daarop een agente te wurgen. Collega's vreesden op dat moment voor haar leven", vertelt een woordvoerster van de politie aan RTV Utrecht. Ze moesten een stroomstootwapen gebruiken om de dader te stoppen.

Ze liep door de wurg-poging een hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht op. Drie andere politiemensen liepen verwondingen op aan schouder, rug, nek en been.

Het zestal is opgepakt en zit momenteel te brommen achter de tralies. Niet geheel verrassend bleken er minstens drie van hen onder invloed van alcohol te zijn geweest. De 21-jarige man kan een aangifte van poging tot doodslag aan zijn broek verwachten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie