Turken en Koerden weigeren gesprek Dordtse burgemeester
Binnenland

Turken en Koerden weigeren gesprek Dordtse burgemeester.

Het is oorlog tussen Turken en Koerden in Dordrecht. De burgemeester heeft aangegeven om het gesprek aan te gaan, maar beide kanten weigeren. "Het is jammer", aldus de burgervader.

Burgemeester Brok had vertegenwoordigers van Turken en Koerden uitgenodigd voor een gesprek onder zijn leiding. Hij wilde praten over de problemen in zijn stad, maar naar mate de datum voor de gesprekken vorderde werd duidelijk dat een aantal organisaties geen zin in het gesprek had, weet RTV Rijnmond.

"Als je samen wilt leven in deze stad, zul je ook samen het gesprek moeten aangaan", aldus Brok. Het gesprek ging gisteren overigens wel door, maar met een kleinere groep dan gepland. Wie er weigerde te komen wil de gemeente niet zeggen. Na de zomer staat een nieuw gesprek in de planning met de burgemeester.

Twee weken geleden werd een Koerdische familie belaagd omdat ze de Koerdische en Nederlandse vlag buiten hadden hangen na het slagen van de dochter. Onbekenden gooiden daarna de ramen in bij de familie. Een paar dagen later was het pet bij een moskee in de wijk. Getuigen zouden gezegd hebben dat de vernielingen bij de moskee gedaan zijn door mensen die zeiden van de PKK te zijn. Vanwege dat laatste incident zijn inmiddels twee aanhouding verricht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →