Turken gaan de straat op voor Erdogan
Buitenland

Turken gaan de straat op voor Erdogan.

Tienduizenden Turken hebben vandaag op het Taksimplein in Istanbul gedemonstreerd "tégen de couppoging en vóór de democratie. De sociaaldemocratische oppositiepartij CHP had tot de bijeenkomst opgeroepen. De regeringspartij AKP van president Erdogan had zich daar bij aangesloten.

 

De aanwezigen scandeerden langdurig de leus 'wij verdedigen de republiek en de democratie'. Tijdens het staaltje van politieke saamhorigheid werd alom met de Turkse vlag gezwaaid en werden talloze portretten meegedragen van de oprichter van de Turkse republiek, Mustapha Kemal Atatürk, meldden de media. Veiligheidstroepen die bij het plein aanwezig waren, kwamen niet in actie.

Er werden weinig slogans gescandeerd die zich rechtstreeks tegen de regering van Tayyip Erdogan richtten. De president kondigde vandaag aan dat hij morgen in Ankara oppositieleider Kemal Kilicdaroglu van de CHP ontvangt om hem te bedanken voor zijn steun tijdens de couppoging. Ook de leider van de ultrarechtse MHP, Devlet Bahceli, schuift aan tijdens de ontvangst.

Alle artikelen geladen. Overzicht →