Turkije heeft geen trek meer in Amerikaanse elektronica
Buitenland

Turkije heeft geen trek meer in Amerikaanse elektronica.

Opperturk Recep Tayyip Erdogan wil dat er een boycot komt op Amerikaanse elektronica zoals iPhones van Apple. Niet omdat hij de producten niet oké vindt, maar als reactie op de hogere tarieven en sancties die de Verenigde Staten tegen Turkije in het leven hebben geroepen.

Zoals u waarschijnlijk wel weet doet de VS dit vanwege het feit dat de Amerikaanse predikant Andrew Brunson in Turkije wordt gevangen gehouden. Erdogan wil hem alleen vrijlaten in ruil voor de uitlevering van de geestelijk leider en 'bron van al het kwaad' Gülen, die momenteel in Amerika verblijft.

Volgens Erdogan is het nou eenmaal niet anders: er moet een prijs betaald worden voor de situatie waarin de Turken zich momenteel bevinden (de val van de lira, red.). Dit geldt ook voor landen die het wagen een 'economische oorlog' tegen het land te beginnen. Bovendien zijn er alternatieven voor iPhones van Amerikaanse makelij, zoals de smartphones van de Zuid-Koreaanse producent Samsung.

Eerder werd ook al bekend dat Turkije negatievelingen die zich via sociale media uitlaten over bijvoorbeeld de lira of de economie gaat vervolgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →