'Turkije te veilig'
Buitenland

'Turkije te veilig'.

Door de recente aanslagen zien veel toeristen een vakantie in Turkije niet meer zitten. Gratis annuleren is meestal echter niet mogelijk, omdat het land daar volgens touroperators te veilig voor zou zijn. 

"Er geldt in de Turkse badplaatsen geen negatief reisadvies, dus is er geen reden om daar geen vakantie te vieren", zeiden verschillende reisorganisaties tegen De Telegraaf. Nederlandse reizigers kunnen hun reis niet gratis annuleren vanwege angst, tenzij ze een duurdere 'all risk reisverzekering' hebben.

"De populaire badplaats Antalya, waar de meeste Nederlanders heen gaan in Turkije, ligt bijna duizend kilometer van Istanbul. Daar is niks aan de hand. Terroristische aanslagen kunnen net zo goed ergens anders in Europa plaatsvinden", stelt Corendon-topman Steven van der Heijden.

Turkse strandresorts zijn volgens hem sinds de aanslagen van drie dagen geleden juist erg in trek: "Die zijn door de achterlopende cijfers extra goedkoop en er is ook in het hoogseizoen nog genoeg plaats." 

Vliegtuigmaatschappijen zijn wat soepeler. Zo biedt KLM passagiers de mogelijkheid het ticket tot 12 juli kosteloos om te boeken. Hoewel er voor Turkije geen negatief reisadvies geldt, waarschuwt het Ministerie van Buitenlandse Zaken wel voor terroristische dreiging in het hele land en roept reizigers dan ook op waakzaam te zijn (dreigingsniveau: code geel).

Niet iedereen is het eens met de uitspraak van de reisorganisaties: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →