Turkije jaagt door, weer zeventig 'Gülenisten' gepakt
Buitenland

Turkije jaagt door, weer zeventig 'Gülenisten' gepakt.

Op een paar maanden na is het bijna twee jaar geleden dat er in Turkije een couppoging op touw werd gezet. Iedereen had er een mening over. Zo rezen er twijfels of het brein achter de staatsgreep niet Erdogan zelf was (met het oog op het naderende referendum) en vinden/vonden sommigen het jammer dat de poging niet succesvol eindigde.

In ieder geval leidde de couppoging tot rellen in binnen- en buitenland. Duizenden mensen werden ontslagen, opgepakt en gemarteld naar aanleiding van vermoedens gelieerd te zijn aan het netwerk van de in de VS wonende geestelijke Fethullah G├╝len.

Nieuwe arrestatiegolf

Inmiddels is dat lot aan 160.000 mensen ten deel gevallen. Een erg trieste zaak als u het ons vraagt. De razzia die Erdogan heeft ingezet is ook nog lang niet ten einde, nu blijkt dat Turkije wederom opdracht heeft gegeven tot de arrestatie van zeventig legerofficieren.

U vraagt zich onderhand af of er nog burgers in Turkije wonen die niet verdacht worden, dat blijkt nog zo te zijn. Volgens Erdogan is een nieuwe massa-arrestatiegolf nodig om de veiligheid in zijn land te kunnen waarborgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →