Turks meisje (14) verkracht door 12 mannen
Buitenland

Turks meisje (14) verkracht door 12 mannen.

Met de veiligheid van Turkse vrouwen en meisjes is het nog niet best gesteld. In het gestaag islamiserende land zijn gisteren liefst twaalf mannen opgepakt voor een brute zedenzaak waar een veertienjarige slachtoffer van werd. Het meisje was door de verdachten herhaaldelijk in groepsverband verkracht en is nu zes maanden zwanger. 

Het misbruik vond plaats in de zuidoostelijke provincie Şanlıurfa. Daar werd de tiener in een schuur bij haar huis slachtoffer van de groepsverkrachtingen, waaraan onder meer haar buurman deelnam. 

De zaak kwam aan het licht toen de meid in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Daarna alarmeerde een arts de politie, die het meisje ondervroeg. Volgens nieuwssite Hürriyet geniet zij nu bescherming door de staat. 

Overigens vinden niet alle Turken moordlustige seksuele agressie tegen meisjes en vrouwen normaal. Zo zorgde vorig jaar het gewelddadig overlijden van de studente Özgecan Aslan, die zich tegen een verkrachting had verzet, zelfs voor hevig protest in Turkije.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →