Turkse bond legt uit waarom EK'24 naar Turkije moet
Buitenland

Turkse bond legt uit waarom EK'24 naar Turkije moet.

Binnenkort wordt bekend welk land het EK van 2024 mag organiseren. Een commissie van de UEFA maakte vorige week bekend dat hun voorkeur naar Duitsland uitgaat, maar vicevoorzitter Servet Yardimci van de Turkse voetbalbond geeft niet op en somt de voordelen van een EK in Turkije op.

"Natuurlijk heeft Duitsland meerdere keren bewezen dit heel goed te kunnen", aldus Yardimci. "Maar bij een keuze voor Turkije worden nieuwe markten aangeboord en stappen andere mensen op de voorgrond. Ik weet zeker dat wij de aanzet gaan geven voor meer fans, meer sponsoren en meer plezier."

Ontwikkelingen in het moderne voetbal leren ons dat met name de punten 'nieuwe markten' en 'meer sponsoren' de harten van de UEFA-bobo's ongetwijfeld sneller zal doen laten kloppen. Dus verduidelijkt Yardimci dit nog even: "De kracht van Turkije is dat het twee werelddelen omvat, Europa en Aziƫ. Dat biedt tal van nieuwe kansen."

"Het voetbal kijkt steeds verder dan de eigen grenzen. La Liga wil Spaanse wedstrijden in Amerika spelen, de UEFA onderzoekt de mogelijkheid van een finale van de Champions League in New York. Nu kan het EK de poort naar Aziƫ openzetten", aldus de vicevoorzitter.

Alle artikelen geladen. Overzicht →