Turkse bondscoach werkloos na knokpartij 

26 juli 2017 - 17:35

Fatih Terim is per direct ontheven uit zijn functie als trainer van het Turkse voetbalelftal. De 63-jarige Turk, die in zijn derde periode als bondscoach het team zo'n vier jaar onder zijn hoede had, besloot twee weken geleden in een restaurant met behulp van zijn zesendertig schoonzonen vijf mannen in elkaar te trappen.

De Turkse voetbalbond (TFF) vond dat niet leuk. "Zaken buiten het voetbal hebben ervoor gezorgd dat Terim en de leiding van de bond imagoschade hebben opgelopen. De twee partijen zijn het erover eens dat het het beste is dat de wegen scheiden", aldus de verklaring van de TFF.

Turken hoeven niet bang te zijn dat de aankomende bondscoach (naar verluidt een zekere R.T. Erdogan) het slechter doet dan Terim. Op het EK in Frankrijk (2016) werd Turkije er in de groepsfase al kansloos uitgekegeld. Het sterrenteam vergaarde destijds nul punten uit drie wedstrijden, met een duizelingwekkend doelsaldo van nul doelpunten voor en zes tegen.

In de huidige kwalificatiereeks voor het WK, volgend jaar in Rusland, bezetten de Turken met elf punten samen met de Oekraïne de derde plaats in de poule. Koplopers IJsland en Kroatië hebben elk twee punten meer.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie