Turkse minister 'gewoon' naar Duitsland
Buitenland

Turkse minister 'gewoon' naar Duitsland.

De Turkse minister Cavusoglu laat een bezoek aan onze oosterburen door niets en niemand tegenhouden. Vlak voor zijn vertrek benadrukte Cavusoglu dat "niemand een samenkomst kan verhinderen".

Het gebouw waar het onderonsje tussen in Duitsland woonachtige Turken en de minister zou plaatsvinden, is door de lokale autoriteiten afgekeurd omdat het niet zou voldoen aan de brandvoorschriften. De nieuwe plek van samenzijn is daarom gepland in de woning van de Turkse consul-generaal in Hamburg. Daar kan Cavusoglu de volgelingen van president Erdogan dan toeschreeuwen van het balkon.

Ons land doet er volgens de NOS alles aan om de komst van Cavusoglu naar Rotterdam onmogelijk te maken. De Turkse minister wil ons land graag bezoeken om met "zijn staatsburgers" te praten over het referendum van 16 april in Turkije. Als er een 'ja' komt bij de wijziging van de grondwet, krijgt president Erdogan meer zeggenschap. Premier Rutte ergert zich dood aan de uitspraken van de minister: "Zijn staatsburgers wonen in Turkije." De VVD'er vindt het nergens op slaan Turkse Nederlanders steeds "aan hun haren terug te slepen".

Alle artikelen geladen. Overzicht →