Turkse poster en vlaggen weggehaald in Nijmeegs stembureau
Binnenland

Turkse poster en vlaggen weggehaald in Nijmeegs stembureau.

Wanneer men besluit een Turks centrum als stembureau aan te merken, moet u er dan vreemd van opkijken als er Turkse uitingen op de locatie opgehangen zijn? In Nijmegen regende het vanmorgen klachten, nadat stemvee geconfronteerd werd met Turkse vlaggen en ander soort Turks vertoon.

Nogmaals, is het echt zo gek dat er in Turks centrum zaken als Turkse vlaggen hangen? De regels schrijven voor dat het niet mag, dus enerzijds is het dan wel gek ja. Anderzijds: who cares? Michael van den Berg van de lokale partij Nijmegen Rechtsaf cares.

Hij eiste dat alles dat ook maar iets met Turkije te maken heeft (in een Turks centrum) verwijderd zou worden. Niet alleen de vlaggen, nee ook de poster van de Turkse nationalistische politicus Alparslan Türkeş. Zou dit niet gebeuren, dan zou Van den Berg het zelf wel doen, of desnoods terugkomen met meer mensen.

Na kritisch commentaar van Van den Berg en verontwaardigde stemmers heeft het stembureau besloten eieren voor haar geld te kiezen. De poster is achter een scherm gestopt, de vlaggen zijn door weggehaald.

Alle artikelen geladen. Overzicht →