Turnbull telefoneert met Trump: legt hoorn op de haak
Buitenland

Turnbull telefoneert met Trump: legt hoorn op de haak.

Tijdens een telefoongesprek zou Donald Trump hard zijn uitgevallen tegen de Australische minister-president Malcolm Turnbull. De nieuwe Amerikaanse president zou hebben opgeschept over zijn electorale winst en Turnbull hebben vervloekt vanwege het vluchtelingenakkoord. 

Voor het gesprek zou een uur zijn uitgetrokken, maar Turnbull zou na een half uur al de hoorn op de haak hebben gegooid. Na het gezellige telefoongesprek haalde Trump via Twitter nog eens uit naar Barack Obama, die een 'stomme deal' zou hebben gesloten met Australië over de opname van duizend illegale immigranten, meldt The Huffington Post

Volgens Turnbull had hij diezelfde dag nog met vier andere wereldleiders gesproken, maar was dit "veruit het slechtste gesprek". De Amerikaanse functionarissen beweren dat Trump zich net zo zou hebben gedragen als in babbeltjes met andere landen, zoals Mexico. Volgens het AP zou hij tegen de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto hebben gezegd dat hij troepen naar Mexico zal sturen als er niet harder wordt opgetreden tegen de drugskartels.  

In een persconferentie na het beruchte telefoongesprek blijkt dat Turnbull niet wil ingaan op vragen van journalisten die benieuwd zijn naar hoe het gesprek precies verliep: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →