'Tv-prediker = familiesloper'
Binnenland

'Tv-prediker = familiesloper'.

David Maasbach, de dominee die preekt op tv, lijkt allesbehalve een zegen te zijn voor zijn volgers. De tv-dominee zou al meerdere families die naar Haagse kerk The Blessing gaan hebben gesloopt. 

Zijn tactiek: kerkgangers aanzetten om het contact met hun familie te verbreken, schrijft Omroep West. Journalist Robin de Wever sprak met zeven mensen in de geloofsgemeenschap en schreef erover voor De Correspondent

Vooral mensen die niet achter het geloof van zijn volgelingen staan moeten uit hun leven worden verbannen. Dat zei hij met de volgende woorden: "Klik weg! Al is het familie! Al zijn het vrienden! Dat is de tijd waar we in terecht zijn gekomen! Als je vast komt te zitten, kom er dan maar weer eens uit!"

Volgens de gelovige kan het niet lang meer duren tot Jezus weer onder ons is en ook Satan zou daar alles van weten. In Maasbachs poging gelovigen achter zich te scharen schuwt hij daarom ook een Bijbelse vergelijking met Eva en de verboden vrucht niet. "We hebben te maken met de stem van de slang. En die stem, die komt soms ineens door een broeder of zuster tot je", stelt Maasbach. 

Zowel de dominee als de kerk zijn tot nu onbereikbaar voor commentaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →