Vondst dode man na vluchtende balkonspringers
Binnenland

Vondst dode man na vluchtende balkonspringers.

In een flatwoning in Breda waar twee niet al te bijster slimme boefjes aan de politie probeerden te ontkomen door van een balkon van drie hoog te springen, is een dode man gevonden. 

Agenten hielden vanmorgen tijdens een routinecontrole een auto staande die er vervolgens vandoor ging. Omdat de politie vuurwapens zag liggen werd de achtervolging ingezet en met behulp van een speurhond kwamen zij terecht bij een flatwoning.

Omdat de dienders bang waren dat er in de woning meer vuurwapens aanwezig zouden zijn, riepen zij het arrestatieteam op. Toen die de woning binnentrad ontvluchtten de verdachten via de achterkant de woning en sprongen ze van drie hoog vanaf het balkon naar beneden.

Bij de sprong belandde één van hen op een lantaarnpaal, terwijl de andere op de grond terecht kwam. Beiden zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgende keer zullen ze wel de trap gebruiken tijdens hun vluchtroute. 

Mogelijk heeft hun wanhoopspoging om maar niet in de handen van het gezag te vallen iets te maken met het feit dat er een ontzield lichaam in de woning lag. Er moet nog worden onderzocht wat er precies gebeurd is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →