Upd: ook dode bij tweede schietpartij in Amsterdam
Binnenland

Upd: ook dode bij tweede schietpartij in Amsterdam.

Het is onrustig in de hoofdstad vandaag. Bij een tweede schietpartij binnen 24 uur in Amsterdam-West is een man in bijzijn van zijn vrouw en kind doodgeschoten.

Update 19.33 uur: In de parkeergarage werd een man doodgeschoten, terwijl hij met vrouw en kind in de auto zat, weet AT5. De vrouw raakte zwaar gewond, het kind bleef lichamelijk ongedeerd. Wat de aanleiding is voor de schietpartij is nog onduidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden.

18.47 uur:

De schietpartij vond plaats rond 17.45 uur bij een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein.  Ambulances en een mobiel medisch traumateam zijn opgeroepen om de slachtoffers te helpen, meldt AT5. Iets verderop is een auto in brand gestoken, vermoedelijk gebruikt door de dader(s) van de schietpartij. De politie heeft de dader(s) (nog) niet opgepakt.

Eerdere schietpartij

Bij een schietpartij op de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West is vannacht één man overleden en zijn twee slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. De gewonden verkeren niet in levensgevaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →