Twee islamitische aanslagen op één avond
Buitenland

Twee islamitische aanslagen op één avond.

Londen en Brussel waren gisterenavond allebei het toneel van aanslagen. Beide aanvallen werden uitgevoerd met een mes.

In Londen vond de aanval plaats bij Buckingham Palace. Een man met een mes viel twee agenten aan. De agenten raakten lichtgewond aan hun arm, meldt de Londense politie. Ze zijn ter plaatse behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis. Ook de dader raakte lichtgewond. De politie beschouwt de aanval als een terreurdaad.

In Brussel stak een man in op twee militairen, het leger verlevendigt immers sinds enkele jaren het straatbeeld van veel Europese hoofdsteden maar dit heeft uiteraard niets met islam te maken. De dader was een Somaliër, riep 'allahu akbar' en had namaakvuurwapens en twee korans op zak (niets met islam te maken, -red.), hij werd neergeschoten en stierf na enige tijd aan zijn verwondingen. Ook de militairen raakten gewond.

Veel social media-gebruikers hadden het gisterenavond moeilijk met hun medeleven-keuzes: een Britse of een Belgische vlag over je avatar heen draperen? En #prayforbrussels of toch maar #prayforlondon twitteren? Voor de professionele Deugers is er altijd nog de optie om te wijzen op de slachtoffers van Westerse drone-aanvallen en het snel verleggen van de aandacht naar het échte probleem: 'islamofobie.' 

Alle artikelen geladen. Overzicht →