Twee 'jongens' in kraag gevat om 'incidenten' regenboogvlag Ondiep

Twee 'jongens' in kraag gevat om 'incidenten' regenboogvlag Ondiep 

28 juni 2023 - 15:00

Ze zeggen weleens dat alles begint bij een fatsoenlijke opvoeding, nietwaar? Nou, dan hebben zij dit hoogstwaarschijnlijk niet gehad. Twee 'minderjarige jongens' zijn gisteravond staande gehouden in de Utrechtse wijk Ondiep omdat zij volgens de politie zoals dat heet "intimiderend en kwetsend gedrag vertoonden" tegenover bewoners.

Wat dat dan precies inhoudt? Nou, dit bijvoorbeeld: een van de getroffen huishoudens, een lesbisch stel met pasgeboren baby, hing vorig jaar een regenboogvlag buiten. Afgelopen week zat de voorkant van hun woning ineens onder de eieren. Daarna zijn de 'minderjarige jongens' nog een keer op scooters (hoe origineel) langsgereden om het stelletje al schreeuwend uit te maken voor 'kankerhomo’s'. Een dag later stonden ze tegen de voordeur aan te trappen. 

Diep en diep triest. Verschillende bewoners die ook regenboogvlaggen buiten hadden hangen, haalden die uit angst voor repressailles van de jongerenbende weer naar binnen. Maar de meesten kochten deze week uit solidariteit met hun belaagde buren, massaal regenboogvlaggen en vlaggetjes die sindsdien de straat sieren.

Dat is mooi, maar het is nog mooier dat het tuig van straat is. Gisteravond konden agenten de twee 'minderjarige jongens' op heterdaad betrappen. De twee krijgen een doorverwijzing naar Halt, dat zich richt op het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit. Kunnen ze mooi wat normen en waarden bijgebracht worden! Ook is de politie in gesprek gegaan met de ouders van de jongens, maar daar verwachten we dan weer niet zoveel van.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml