Nieuwe verdachten aanslagen Parijs opgepakt
Buitenland

Nieuwe verdachten aanslagen Parijs opgepakt.

De Belgische politie heeft eergisteren een echtpaar gearresteerd omdat zij betrokken zouden zijn geweest bij de aanslagen in Parijs. 

Het gaat om Farid K. en zijn vrouw Meryem E.B. die zijn opgepakt bij een huiszoeking in hun woning in Laken. Ze zouden Khalid El Bakraoui hebben geholpen bij de voorbereiding van de aanslagen in Parijs. 

Het stel wordt verdacht van het leveren van valse documenten aan de zelfmoordterrorist zodat hij zich voor de aanslagen zou kunnen klaarmaken, weet Het Laatste Nieuws. Khalid El Bakraoui blies zichzelf uiteindelijk op in het Brusselse metrostation Maalbeek, maar hij zou ook een rol hebben gespeeld bij de voorbereiding van de aanslagen in de Franse hoofdstad. 

Farid K. wordt verdacht van deelname aan de activiteiten van terroristische organisatie, valsheid van geschrifte en gebruik van valse stukken. De vrouw van de man wordt ook verdacht van de laatste twee feiten, maar is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het stel is verhoord door een "in terrorisme gespecialiseerde Brusselse onderzoeksrechter", aldus het parket volgens het AD. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →