Twee steekpartijen in Limburgse AZC's
Binnenland

Twee steekpartijen in Limburgse AZC's.

Hee. Hebben we net van de VVD geleerd dat het supergoed met Nederland gaat en kreeg u les over de duivelse invloed van sociale media op uw verrotte wereldbeeld, moeten wij u tot onze spijt vertellen dat er zojuist een steekpartij heeft plaatsgevonden in een asielzoekerscentrum in Baexem.

Wij hadden, volgens VVD-protocol, liever bericht over asielzoekers die konijntjes voeren en bloemetjes plukken. Of samen cupcakejes bakken. Helaas, helaas. Zit er vandaag niet in. Niet getreurd, morgen weer een nieuwe dag.

Over de aanleiding van de steekpartij is nog niets bekend. Wél is de vermoedelijke dader in de boeien geslagen.

Gisteravond was er ook al onenigheid in Weert, hemelsbreed 39 kilometer van Baexem. Het asielzoekerscentrum aldaar kreeg te maken met een fittie tussen twee minderjarige asielzoekers.

Onderwerp betrof een meningsverschil over bezittingen van beide heren. Dat leidde uiteindelijk tot een steekpartij. Een vijftienjarige getinte jongen met zwart haar, zegt het stomme stigmatisende dagblaadje De Limburger, vluchtte na zijn daad helemaal van Weert met de trein naar Eindhoven.

Daar werd hij door een oplettende Burgernet-lezer herkend en kon hij worden aangehouden. Het slachtoffer is overbracht naar het ziekenhuis.

Afijn, wie van u kan ons de definitie opsommen van het woord 'incident'?

Alle artikelen geladen. Overzicht →