Upd: Politie geeft toch namen ontsnapte tbs'ers Pompekliniek

Upd: Politie geeft toch namen ontsnapte tbs'ers Pompekliniek 

22 juni 2022 - 14:12

De tbs-kliniek van De Pompestichting in Nijmegen blijkt zo lek als een mandje. Zelfs het onder stroom zetten van de hekken heeft niet kunnen voorkomen dat opnieuw twee patiënten wisten te ontsnappen. Gisteren, met hulp van buitenaf.

"Gisteravond (dinsdag 21 juni) hebben onbekenden met een slijptol het hek van de Pompestichting opengeslepen en twee cliënten in een klaarstaande auto meegenomen". Waar de twee heren nu verblijven is ook vandaag nog onbekend. Het zou fijn zijn als we weten wie het zijn, maar de politie Oost-Nederland en het Openbaar Ministerie kunnen nog geen informatie naar buiten brengen. Want ja, privacy hé?

Het is niet de eerste keer dat patiënten uit de kliniek in de Nijmeegse bossen ontsnappen. Na de laatste ontsnapping in 2019 zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Maar dat helpt dus voor geen meter. Niet zo fijn, zoals u weet legt de rechter een tbs-maatregel op als delinquenten psychiatrische behandeling nodig hebben. 

Update:

De politie geeft toch maar wel de namen van de ontsnapte tbs'ers: het gaat om ene Luciano Dijkman (24) en Sherwin Benshomin Windster (27).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml