Tweede Kamer roept minister op matje vanwege verlof 'uzi-killer' 

07 juni 2018 - 15:25

Het is weer eens een uitstekend voorbeeld van hoe rechtvaardig de Nederlandse samenleving wel niet is (maar niet heus). Pascal F., dader van de 'uzi-moord' op Nadia van de Ven in 2002, mag ondanks het feit dat hij zijn straf nog niet helemaal heeft uitgezeten vrolijk op verlof. 

En we weten allemaal hoe dat kan gaan als daders op verlof gestuurd worden. Nadia van de Ven werd op 25-jarige leeftijd op koelbloedige wijze vermoord in haar woning in Utrecht door haar compleet gestoorde huisbaas Pascal F., die haar met een uzi - hij was ex-militair - om het leven bracht.

Het vreemde van alles is: in oktober werd het recidivegevaar van deze man nog hoog ingeschat en vond de rechter hem niet klaar voor de vrijheid. Nu mag hij dus dankzij minister Sander Dekker (Rechtsbescherming, de minister gaat over de invulling van de tbs-behandeling) vervroegd vrij uit zijn kliniek. Sterker nog: hij mag voortaan thuis behandeld worden.

Vreemde gang van zaken en de gehele Tweede Kamer wil nu ook een brief waarin de minister tekst en uitleg geeft. Hij liet De Telegraaf weten dat hij zijn besluit baseerde op een verzoek van de kliniek en een nieuw positief besluit van het Adviescollege Verloftoetsing. Daaruit zou blijken dat F. 'ineens' wel klaar is voor de vrijheid.

De PVV wilde overigens in een debat het functioneren van minister Dekker tegen het licht houden, maar daar gingen de andere partijen niet in mee:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie