Tweede Kamer-springer krijgt Kamerverbod
Binnenland

Tweede Kamer-springer krijgt Kamerverbod.

Hans Kamperman mag zich de komende tijd niet meer in de Tweede Kamer vertonen naar aanleiding van "zijn daad uit liefde voor de aarde en de mensen". Bij veel medewerkers en Kamerleden staat de spontaan bedachte liefdadigheidsactie nog vers in het geheugen gegrift.

De springer, een van de twee mensen in Nederland die zich drukmaken over het legaliseren van wietteelt, zou volgens De Telegraaf een dag na zijn zelfmoordpoging wederom bij de Tweede Kamer gespot zijn. Dit tot grote consternatie van de getuigen.

Kampermans dochter zou hem daar uiteindelijk weggehaald hebben. Hij mag dan weliswaar niet meer in de Tweede Kamer komen, als hij wil mag hij zich wel weer bij zijn activistenmaatje op het Plein voegen. Lekker doelloos rondhangen terwijl Kamerleden er al maanden met een boog omheen lopen, we kunnen ons leukere dagbestedingen voorstellen.

In ieder geval is hem daar weren is juridisch gezien niet mogelijk, aangezien het voorval in het gebouw van de Tweede Kamer plaatsvond.

Mogelijk aangifte tegen Kamperman

Maar mag dat eigenlijk wel, iemand de toegang ontzeggen tot een openbaar gebouw? Dat wordt nu uitgezocht. Mocht het noodzakelijk zijn, dan overweegt men aangifte tegen Kamperman te doen.

Volgens de woordvoerder van Kamervoorzitter Khadija Arib heeft 'het slachtoffer van de overheid' een verbod gekregen "om ordeverstoring te voorkomen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →