Tweede Kamer wil dat moslima's handjes schudden
Binnenland

Tweede Kamer wil dat moslima's handjes schudden.

Het College voor de Rechten van de Mens heeft zich de woede van de Tweede Kamer op de hals gehaald door een 23-jarige moslima uit Arnhem gelijk te geven in een zaak omtrent handen schudden. Het College zei dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) de moslima niet mocht weigeren omdat de vrouw in kwestie geen handen wil schudden met mannen. De Tweede Kamer is het absoluut niet eens met de uitspraak van het College.

De sollicitatie van de vrouw voor het begeleiden van asielzoekers werd afgewezen nadat ze aangaf dat ze geen handjes wilde schudden. Dit stoorde haar, dus stapte ze naar het College voor de Rechten van de Mens, waar ze dus gelijk kreeg.

"Belachelijk. Op wat voor planeet leven die mensen? Ik denk niet dat dit aansluit bij wat we in Nederland normaal vinden", aldus VVD-Kamerlid Malik Azmani in het het AD. "Het is ook een totaal verkeerd signaal naar mensen die naar ons land komen. Juist bij het COA moeten we duidelijk maken hoe we in dit land met elkaar omgaan."

Links-partijen: Schudden aub

Ook de PvdA vindt dat handjes schudden er gewoon bijhoort. Ahmed Marcouch: "Laatst wilde een vrouw in een taalschool mij geen hand geven. Ik ken de wereld natuurlijk, maar was toch beduusd. Het kan bot overkomen als je geen hand krijgt."

Zelfs de links-menschen van de SP vinden het vreemd dat de vrouw gelijk kreeg: "Als ze in een callcenter zou willen werken, was het anders. Maar dit gaat om een overheidsorganisatie die neutraliteit moet uitstralen."

Het College oordeelde dat de vrouw niet geweigerd mocht worden omdat er geen onderscheid gemaakt mag worden op basis van geloof.

Alle artikelen geladen. Overzicht →