Tweedeling in de samenleving

Tweedeling in de samenleving 

30 april 2021 - 10:23

Zelfs de tweedeling in de maatschappij was vroeger beter. Je was arm of rijk, man of vrouw, dom of slim, hoog- of laagopgeleid, christen of niet, zwart of wit, analfabeet of niet, werkend of werkloos, dik of dun, feminist of huisvrouw - en wat je ook was: je liet iedereen met rust. Fysiek geweld was voorbehouden aan mensen die je niet kende en waar je over hoorde op radio en tv. Verbaal geweld was helemaal uit den boze, als je het in je hoofd haalde te schelden, werd je moeder boos; en dat was zo ongeveer het ergste wat je kon overkomen.

Tegenwoordig ben je digibeet of niet, autist of niet, NPO-adept of niet, rechtsextremist of links, veganist of milieuvervuiler, wereldverbeteraar of terrorist, complotaanhanger of woke, SJW of untermensch, moslimknuffelaar of racist, huisjesmelker of pauper en wat je ook bent: de ander moet vooral deaud. Is het niet vanachter het toetsenbord dan wel IRL. Iedereen leeft bij gratie van het bestrijden van de ander waarbij de verdeel en heers Ruttedoctrine zijn weg naar ons, de samenleving heeft gevonden. Terwijl niemand buiten de ministerraad nog vertrouwen heeft in Rutte en liegen binnen de ministerraad als kerncompetentie geldt, hebben Rutte en co ons met behulp van het journaille moeiteloos weten te sensibiliseren als het om vaccineren gaat.

Dat schizofrene vertrouwen in politici in het algemeen en Rutte in het bijzonder, is een nextlevel-tweedeling. We vertrouwen politici en Rutte per definitie niet - behalve als het om vaccineren gaat. De vaccinatiefanboys zijn nog erger dan Sophie Hermans en de rest van de VVD-fractie: als je hardop durft uit te spreken dat je die vaccinatie aan je voorbij zult laten gaan, word je achtervolgd in alle krochten van het internet. Waar politici normaliter voor leugenaars worden uitgemaakt, blijkt het demissionaire kabinet op miraculeuze wijze 100% te vertrouwen als het om het coronabeleid en het nut van vaccinaties gaat.

Gesteund door journalisten als Wierd Duk, die vaccinatietwijfelaars aanwijzen als schuldigen voor het voortduren van de ‘pandemie’, wordt voorbijgegaan aan het feit dat een verwaarloosbaar percentage van de samenleving terminaal getroffen wordt door dit virus. De term ‘aanvaardbaar risico’ is hier prima van toepassing. Waarom zou jij je daartegen vaccineren? Politici die 80.000 ouders de vernieling in hebben geholpen, ondernemers tot de bedelstaf hebben veroordeeld, burgers hun vrijheid hebben ontnomen, politici die door vriend en vijand tot onbetrouwbaar zijn bestempeld, moeten nu geloofd worden als ze zeggen dat vaccineren noodzakelijk is? Eerlijk? Dat hele demissionaire kabinet eerst. En dan nóg betwijfel ik of ze geen placebo hebben gekregen.

Ja, de tweedeling in de maatschappij was vroeger beter. Duidelijker. Het lijkt nu te gaan tussen de vaccinatiefanboys en -sceptici maar zit veel dieper. Het boeit niet of jij je laat vaccineren of niet, laat je twee keer prikken (of acht, kan mij het schelen) als je gelooft dat daarmee Corona de wereld uit wordt geholpen en laat mij met rust. Ik accepteer dat corona blijft, dat ik er ziek van kan worden en eraan kan sterven – maar de kans dat ik het niet krijg, is 98% groter dan wél. Ik vertik de waanzin van aan de lopende band testen, zoals Rutte het ook vertikt. Zijn vrijheid is niet afhankelijk van een prik, waarom zou de mijne dat wel zijn? Nee, de tweedeling in de maatschappij is zo simpel dat ‘ie vermorzeld wordt onder de Ruttedoctrine: van degenen die hun eigen koers varen, worden geëist dat ze Rutte en co op de blauwe ogen vertrouwen. Heus, de man verdient een vierde kabinet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.