'Dronken' tweet Trump maakt iedereen GEK
Buitenland

'Dronken' tweet Trump maakt iedereen GEK.

Het zal u vast niet zijn ontgaan, en als dat wel zo is praten wij u nu even bij. Het gesprek van de dag is namelijk de warrige tweet van de geelharige baas van de VS:  'Despite the constant negative press covfefe.' Inderdaad, 'covfefe'? WAT? 

De nu al beroemde tweet kwam rond 2 uur vannacht de wereld in en is sindsdien niet meer van het netvlies van menig wereldburger te halen. Nu buigt iedereen zich over het feit wat het woord in godsnaam betekent en of de president dronken zou zijn geweest.

Wat Trump met 'covfefe' bedoelt is op te maken uit de zogeheten 'urban dictionary'. "Covfefe: Als je coverage bedoelt maar je handen zijn te klein om alle letters op je toetsenbord te raken." Of dit een betrouwbare bron is valt aan te twijfelen, maar het lijkt best een logische beredenering. 

Of Trump teveel drank genuttigd had is nog niet duidelijk, en de vraag is of wij hier ooit achter zullen komen. Eerst moet hij maar eens wakker worden, want de tweet is nog steeds niet verwijderd en hij heeft ook nog niet op de HEISA gereageerd.  

Niet alleen in de VS, maar ook in des Vaderland ging het los op social media. Wij hebben een compilatie voor u gemaakt:  

Alle artikelen geladen. Overzicht →