Tweets Akwasi strafbaar, maar OM gaat hem niet vervolgen

Tweets Akwasi strafbaar, maar OM gaat hem niet vervolgen 

17 juni 2021 - 13:29

Blijkbaar kun je in de land van alles maken zolang je maar achteraf 'sorry' zegt. Het OM gaat Akwasi niet vervolgen voor enkele berichten op Twitter aan het adres van Zwarte Piet, zoals het eerder Akwasi ook al niet vervolgde voor zijn teksten op de Dam.

"Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?" Zo twitterde hij er in 2011 op los. Weliswaar strafbaar, maar volgens het OM ook zo lang geleden dat vervolging niet 'opportuun' is.

Bovendien heeft de beste meneer afstand genomen van dit bericht. Dat deed hij in hetzelfde statement waarin hij ook afstand nam van wat hij allemaal op de Dam heeft gezegd ("Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie... ik trap hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht!"). Weet u het nog? Tijdens de antiracismedemonstratie van Black Lives Matter was dat.

Daarna kwamen de oude tweets weer in de publiciteit. Akwasi deed in september vorig jaar afstand van zijn "onbezonnen en kwetsende tweets over Zwarte Piet" en verwijderde tijdelijk zijn Twitteraccount. Meer dan twintig aangiften volgden maar daar heeft het OM dus maling aan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml