Twente-supporters houden weer flink huis
Sport

Twente-supporters houden weer flink huis.

Twents Tukkertuig, dat zich voordoet als voetbalsupporter, heeft FC Twente gisteren weer een uitstekende dienst bewezen. Ditmaal in het Overijsselse De Lutte, waar zo'n vijftien fans (naar verluidt met stadionverboden en uitkeringen) een groep Everton-aanhangers opwachtten en vervolgens de aanval inzetten.

Daar moet u niet gek van opkijken, want voetbal is oorlog (RIP 'De Generaal'). Afgelopen weekend was het namelijk óók al hommeles in Hannover en Almelo, waar nepsupporters, die hun club als slap excuus gebruiken om te matten, de bloemetjes flink buiten zetten.

Volgens getuigen begonnen leden van Vak-P, da's dezelfde groep die huilie-huilie doet vanwege het inmiddels gesloten supportershome, bij eetcafé Plexat met tafels en stoelen te smijten richting een groepje Britten. Leuk voor de hardwerkende uitbater van de horecagelegenheid ook wel..

De Britten konden daar vanzelfsprekend niet erg om lachen, met een massale knokpartij tot gevolg. Zeker twaalf opgetrommelde agenten moesten in actie komen om de twee groepen uit elkaar te halen. Eén kansloze Twentse voetbaltokkie is daarbij aangehouden.

Het oefenduel eindigde overigens in een simpele 0-3 overwinning voor Everton, dat onder leiding staat van succescoach Ronald Koeman.

Alle artikelen geladen. Overzicht →