Twente, Vitesse en Heerenveen winnen
Sport

Twente, Vitesse en Heerenveen winnen.

Vitesse heeft vanavond eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in de eredivisie gewonnen. De Arnhemse ploeg versloeg Go Ahead Eagles in het Gelredome met 2-0. Ricky van Wolfswinkel (strafschop) en Lewis Baker kwamen in het laatste kwartier tot scoren. Voor Vitesse was het de eerste competitiezege voor eigen publiek sinds half februari.

FC Twente - ADO Den Haag
FC Twente beleeft voorlopig veel plezier van de huurlingen van Manchester City. Enes Ünal (2) en Bersant Celina hadden een groot aandeel in de dikverdiende thuiszege op ADO Den Haag (4-1).

Ook Yaw Yeboah, eveneens eigendom van de koploper van de Premier League, mocht terugkijken op een prima optreden in de Veste. In de slotfase maakte Kevin Jansen de enige treffer voor de bezoekers. Kamohelo Mokotjo bepaalde in blessuretijd met zijn eerste treffer sinds september vorig seizoen de eindstand.

Roda JC - sc Heerenveen
Met twee rode kaarten en weer een nederlaag voor eigen publiek (0-3 tegen Heerenveen) beleefde Roda JC opnieuw een beroerde competitieronde. De Limburgers speelden onzeker, begingen onnodige overtredingen en moesten het ook in voetballend opzicht afleggen tegen de Friezen.

Sam Larsson benutte na acht minuten een vrije schop waarmee Heerenveen op voorsprong kwam. Daarna ging Roda ‘over de rooie’, hetgeen tot uitdrukking kwam in rode kaarten voor Chris Kum en Abdul Ajagun. Met negen man kon Roda geen vuist meer maken. Henk Veerman en Arber Zeneli scoorden voor de Friezen in de tweede helft.

Willem II - Excelsior
Willem II heeft geen einde gemaakt aan een lange reeks competitiewedstrijden zonder thuiszege. De club uit Tilburg verspeelde voor eigen publiek een voorsprong tegen Excelsior: 1-1.

Fran Sol tekende in de zesde minuut voor de openingstreffer. De Spaanse aanvaller, als jeugdspeler nog actief voor Real Madrid, kopte feilloos raak na een afgemeten voorzet van Dico Koppers. Zo konden de supporters van Willem II eindelijk weer eens juichen. De laatste competitiezege van de Tilburgers dateert namelijk van 20 december vorig jaar, toen Roda JC werd verslagen (3-2).

Willem II maakte in de tweede helft de fout steeds verder achterover te gaan leunen. In de tachtigste minuut liet doelman Kostas Lamprou zich verrassen door Hicham Faik (1-1).

Alle artikelen geladen. Overzicht →