FC Twente blijft in eredivisie
Sport

FC Twente blijft in eredivisie.

FC Twente blijft in de eredivisie. De club heeft vandaag gelijk gekregen van de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB. Daardoor blijft de kampioen van 2010 in de eredivisie. De club krijgt wel een boete van 181.000 euro opgelegd.

De Graafschap degradeert daardoor naar de eerste divisie. De club uit Doetinchem verloor de play-offs voor promotie en degradatie, maar zou FC Twente vervangen in de eredivisie. De uitspraak van de beroepscommissie is definitief, meldt de KNVB.

De licentiecommissie van de KNVB ontnam FC Twente onlangs de licentie betaald voetbal wegens financieel wanbeleid en gesjoemel met transfers en wilde de club in het nieuwe seizoen in de eerste divisie laten spelen. FC Twente legde zich niet neer bij die straf en stapte naar de beroepscommissie en de rechter.

De rechtbank in Utrecht stelde de club vorige week in het ongelijk. De beroepscommissie oordeelde anders en vond dat de licentiecommissie december vorig jaar de indruk heeft gewekt dat FC Twente de licentie zou behouden als de club schoon schip zou maken. FC Twente zou zo het gevoel hebben gekregen dat de overtredingen die het daarna meldde niet meer zouden worden meegenomen bij de beoordeling over een nieuwe licentie. De licentiecommissie deed dat wel.

Alle artikelen geladen. Overzicht →